Biyografi İçin Tıklayın
29 Ekim 1943 yılında İstanbul'da doğdu. Karagümrük Ortaokulu, Vefa Lisesi ve İstanbul Belediye Konservatuarı’nda okudu. 1960 yılında Şehir Tiyatroları’nda profesyonel olarak çalışmaya başladı. Altmış civarında basılı kitabı, otuz civarında oynanmış oyunu var. UNICEF’in Türkiye İyi Niyet Elçisi’dir. 1981 Yılında Kandemir Konduk ile “Güldürü Üretim Merkezi”ni kurdu. 1991 Yılında Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ni açtı. 2005 yılında Kadıköy’deki tiyatrosunu açtı. Edebiyat dalında “Hamlet Efendi” ve “Babam” adlı oyunlarıyla ve 2019-2020 sezonunda “ Eyvallah” oyunuyla “En İyi Oyun Yazarı” ödülünü aldı.
Biyografi İçin Tıklayın
İstanbul Üniversitesi'nde gazetecilik okuyan Uğur Dündar 1970 yılında sınavları kazanarak TRT'ye girdi. Aynı yıl İngiltere'de, BBC'ye gitti ve 8 aylık televizyon kursunu bitirdi. Türk televizyonculuk tarihinde ARENA programı ile soruşturmacı gazetecilik örneğini başlattı.
Türkiye’ye ilk kez uluslararası soruşturmacı gazetecilik ödülleri kazandırdı. (The New York Festivals ve ICIJ-International Concorcium of Investigative Journalism). Ayrıca sayısız başarı ödülü aldı.Üniversitelerde mesleğiyle ilgili olarak lisans ve lisans üstü dersler de veren Uğur Dündar halen Sözcü Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapıyor ve TELE1 TV'de Demokrasi Arenası programını sürdürüyor.
Biyografi İçin Tıklayın
Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde tamamladı. 1990 yılında, “80 Sonrasında Türk Sineması’nın Toplumsal Olaylara Yaklaşımı” konulu teziyle Sinema Doktoru ünvanını aldı. Galatasaray Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde uzun yıllar konuk öğretim üyesi olarak sinema dersleri verdi. 1982-2021 yılları arasında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nde öğretim üyesi olarak çalıştı. Sinema ve iletişim alanında yayınlanmış çok sayıda makalesi ve kitap bölümleri bulunmaktadır. İletişim alanındaki birçok bilimsel derginin yayın kurulundadır. Yayınlanan kitapları arasında; “80’ler Türkiyesi’nde Sinema” (2000), “Zeki Ökten: Yeşilçam’da Özgün Bir Yönetmen” (2014), "Sinemamızda Bir Auteur: Ömer Kavur" (2015) ve "Türk Sineması'nın Kilometre Taşları" (2016) yer almaktadır.
Biyografi İçin Tıklayın
1970 doğumlu olan İran asıllı İngiliz film yapımcısı ve televizyon programcısı Hassan Solhjou, BBC’de program yapımcısı olarak çalışmaktadır. Halen BBC Farsça Televizyonu’nda belgesel ve sanat filmlerini kritik ettiği popüler bir televizyon programının yapımcı ve sunuculuğunu yürütmektedir. İran’da ve İngiltere’de sinema okudu. Çoğunluğu İran’da ve İran dışında yapılmış belgesellerden oluşan ondan fazla film yaptı. Bu filmlerden bazıları, ona ulusal ve uluslararası film festivallerinde ödüller kazandırdı.
Biyografi İçin Tıklayın
Eva Husson yetişkin yaşamının büyük bölümünde, Fransa, ABD, İngiltere, İspanya ve Porto Riko arasında göçebe hayatı yaşadı. Fransızca, İspanyolca ve İngilizce konuşuyor. Drama okuluna gitti, ardından felsefe alanında yandal yaptı ve Sorbonne Üniversitesi'nde İngiliz Edebiyatı alanında uzmanlaştı. Burada İngiliz Edebiyatı alanında yüksek lisans ve İspanyol Edebiyatı alanında lisans derecesi aldı. Daha sonra, Rotary’nin elçilik bursu programı ile Los Angeles'taki Amerikan Film Enstitüsü'nde Yönetmenlik alanında güzel sanatlar yüksek lisansı yaptı. Husson’un kısa filmleri çeşitli festivallerde gösterildi. 2015 yılında ilk uzun metrajlı filmi olan “Bang Gang (Modern Bir Aşk Hikayesi)” Toronto Film Festivali’ndeki yarışmaya katıldı ve yoğun uluslararası ilgi gördü. 2018'de Cannes Film Festivali’nde ilk kez gösterilen ikinci uzun metrajlı filmi Güneşin Kızları ile Altın Palmiye'ye aday gösterildi. Televizyonda Amazon için HANNA s2'nin açılış bölümlerini yönetti. Eva, 2021'de Odessa Young, Josh O'Connor, Colin Firth, Olivia Colman ve Sope Dirisu'nun oynadığı İngilizce ilk filmi Mothering Sunday ile Cannes'da resmi seçimlere geri döndü.
Biyografi İçin Tıklayın
Atina Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden ekonomi alanında lisans derecesine sahip
E.Hatzikou Drama ve Film Okulu mezunu
New York Üniversitesi’nde ve New York’taki HB Stüdyosu’nda tiyatro eğitimi aldı.
30 yılı aşkın bir süredir sahnede ve televizyonlarda oyunculuk yapıyor. Atina’da ELIART isimli bağımsız tiyatroyu kurdu. 2000 yılından bu yana insan hakları alanında belgesel filmler çekiyor ve bu filmlerle çok sayıda uluslararası ödül aldı. Afganistan, Pakistan ve Endonezya gibi “zorlu” bölgelerde film çekti. Filmlerinden bazıları şunlar:
“Kadir, bir Afgan Ulysses”, “Ateşle Oynamak”, “Hindu Kuş Perileri”, “Tsunamiden Sonra – Sumatra”, “Avrupa, Rüya”
Biyografi İçin Tıklayın
14 Mart 1981 Alanya doğumlu akademisyen ve yönetmendir. Doğu Akdeniz Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü mezunudur. Birçok kısa film çekmiş, ödüller kazanmıştır. ‘’Gazimağusa’’ adlı belgeselin yapımcısı ve yönetmenidir. Yeşilçam’ın duayen yönetmeni Ülkü Erakalın’ın asistanlığını yaparak sinema sektörüne ‘’Çığlık Çığlığa Bir Sevda’’ sinema filminde yönetmen asistanı olarak giriş yapmıştır. Daha sonra ulusal ve uluslararası birçok ödül sahibi olan yapımcı-yönetmen Derviş Zaim ile çalışmaya başlamıştır. Halen doktora programına devam etmekte olup, farklı üniversitelerde sinema, kısa film, belgesel ve fotoğrafçılık üzerine dersler vermekte, kısa film ve belgesel projelerini sürdürmektedir. Ulusal ve uluslararası film festivallerinde jüri üyeliği yapmakta ve festival komitelerinde yer almaktadır.